“Cum ne încălzim în epoca încălzirii globale?”
Suntem prezenți la evenimentul organizat la Brașov, de Danish Board of District Heating în colaborare cu COGEN România și Ambasada Regală a Danemarcei la București.
Avem multe de învățat de la specialiștii danezi în ceea ce privește încălzirea centralizată sustenabilă. Când vine vorba de eficiență energetică, danezii se numără printre cei mai buni din lume.
Evenimentul își propune să aducă experiența de peste 100 de ani din Danemarca în privința sistemelor de încălzire centralizată, pentru a oferi atât exemplul lor, cât și mijloacele tehnice care să convingă partea română că, mai ales în actualul context politico-economic, sistemul centralizat de încălzire este cel mai eficient și cel mai ieftin.
Dl Claudiu Crețu, CEO ELCEN, speaker în cadrul evenimentului, a subliniat că această întâlnire este importantă pentru că oferă ocazia companiilor si decidentilor romani de a invata direct din experienta daneza, pentru a genera schimbare și inovație în încălzirea centralizată din România.
👇
“Ne gândim la viitor. Integrăm și flexibilizăm. Flexibilitatea înseamnă investiții, începând de la centrale pe gaz până la noi tehnologii, precum geotermal, baterii, pompe de căldură la scară mare, waste-to-energy. (…) Cheia e sa cooperăm, sa avem dialog. Ținem aproape de țările care inovează, care au integrat deja tehnologii sustenabile pentru a ne putea adapta și noi. Nu se poate face nimic fără o strategie integrată, o viziune macro, clară și fără capacitatea de a pune în aplicare. Nevoile sistemului sunt foarte mari. Avem nevoie de eficiență. Prin investiții se ajunge la eficiență. E important sa putem finanța“
Publicat la octombrie 3, 2024
Postat in
Evenimente