Gala Energiei Românești organizată în premieră de Ministerul Energiei – România, un reper important pentru întreg sectorul energetic din România.
Am participat cu bucurie în această seară la prima ediție a acestui eveniment de anvergură ce s-a desfășurat la Ateneul Român, într-un cadru emblematic, grandios și reprezentativ în ceea ce privește identitatea noastră națională.
Felicitări echipei Ministerului Energiei pentru această inițiativă prin care au fost recunoscute meritele celor care depun eforturi azi pentru a contura un viitor sigur și rezilient pentru energia din România.
ELCEN a avut onoarea de a primi premiul “Viitorul Energetic” pentru inițiative care vor îmbunătăți viața cetățenilor. Directorul General al ELCEN, dl Claudiu Crețu, a primit premiul în numele întregii echipe ELCEN.
Claudiu CREȚU: “ Noi luăm acest premiu ca o încurajare. Adevăratul premiu va fi acel moment in care vom pune în functiune capacități noi. Toata aceasta munca si tot ce facem acum va avea valoare atunci. Realitatea este ca funcționăm încă cu CET-uri din anii ‘60, dar nuferii cresc și în noroi. Indiferent cât de greu ar fi, trebuie sa credem în viitor. Indiferent cat de greu ar fi – și astăzi PMB are de plătit 1 miliard de lei la ELCEN – noi conturăm proiecte de investiții. Avem trei proiecte de CET-uri noi depuse la Ministerul Energiei. Putem atrage fonduri europene de cateva sute de milioane de euro. In câtiva ani putem avea 3 CET-uri noi si asta înseamnă că gcal poate scădea. Avem în lucru un studiu pentru energie geotermală cu Departamentul pentru Energie din SUA.(…). Studiem oportunitatea stocării în baterii în CET-uri. Pregătim stații de încărcare pentru autobuze electrice.”
Publicat la septembrie 17, 2024
Postat in
Evenimente