Bucureştiul a rămas foarte mult în urmă din perspectiva energiei, ca infrastructură, iar una dintre cauze este faptul că sunt multe instituţii şi decizia se ia foarte greu şi de multe ori nu există dialog, a declarat, joi, Claudiu Creţu, director general al Elcen.
„Bucureşti, din păcate, a rămas foarte mult în urmă din perspectiva energiei, ca infrastructură. Una dintre cauze este faptul că Bucureşti înseamnă şapte primari şi foarte multe instituţii. Decizia se ia foarte greu şi, ştim cu toţii, de multe ori nici măcar nu există dialog. Situaţia în 2024 înseamnă două CET-uri din 1964-1966, deci energie ineficientă, reţeaua, nu mai vorbim. Ştim cu toţii situaţia de criză prin care am trecut şi trecem, până când vom reuşi să modernizăm atât reţeaua de termoficare, cât şi CET-urile”, a spus Creţu, la o conferinţă pe teme de energie, organizată în cadrul Smart City Industry Awards, relatează Agerpres.
El a adăugat că în prezent există posibilitatea de finanţare, prin Fondul pentru modernizare, şi există proiecte pregătite ce vor fi depuse anul acesta pentru a fi finanţate şi pentru a fi puse în funcţiune în următorii trei, patru ani, maximum cinci, pentru că din 2030 nu se mai finanţează gaz în Uniunea Europeană.
Publicat la aprilie 5, 2024
Postat in
Știri
Cel mai mare producător de energie termică din România